Deze website is onder constructie, daarom werken de links nog niet volledig en is de tekst incompleet.

website ontwerp

opzoek naar DTP'er

logo van RO ontwerpt communicatiemiddelen

Ontwerpen

Logo

De identiteit van een onderneming begint met een goed logo. Het is belangrijk om hierover na te denken want je wil herkenning bij de toekomstige klant creëren. 
Bij de verschillende stappen die bij dit proces horen kan ik je ondersteunen. Zoals het ontwerpen van een logo die bij je onderneming (en dus bij jou) past. Het kan natuurlijk ook dat je al een ontwerp-idee hebt, dan kan ik je ondersteunen bij uitwerken hiervan zodat dit logo gebruiksklaar is voor de toekomst.

Drukwerk

Voor elke ondernemer is een doordachte marketingstrategie onmisbaar om je bedrijf effectief te promoten. Voor de een werkt dat met drukwerk. Voor de ander is dat bestickering op de bedrijfswagen of een uithangbord aan de gevel. Hoe dan ook is dit je ‘visitekaartje’ aan je klanten. 
Wil jij een ontwerp van drukwerk op maat? Of heb je vragen? Neem dan contact op.

Visuele identiteit

Logo

Een logo is een grafisch symbool of een gevisualiseerd merkteken dat wordt gebruikt om de identiteit van een bedrijf, merk, product of dienst te vertegenwoordigen. Het doel van een logo is om herkenning te creëren en een positieve indruk achter te laten bij het publiek. Logo’s kunnen bestaan uit tekst, afbeeldingen, of een combinatie van beide, en ze moeten vaak eenvoudig, uniek en memorabel zijn.

Drukwerk

Drukwerk verwijst naar gedrukte materialen, zoals visitekaartjes, brochures, posters, flyers, en andere fysieke documenten die met behulp van druktechnieken worden geproduceerd. Drukwerk is een belangrijk onderdeel van marketing en branding, omdat het tastbare materialen levert waarmee een bedrijf zich kan presenteren aan klanten en prospects. Het ontwerpen van drukwerk vereist aandacht voor lay-out, typografie, kleurgebruik en het integreren van het bedrijfslogo voor een consistente merkuitstraling.

In het algemeen werken logo’s en drukwerk samen om een samenhangende visuele identiteit voor een bedrijf of merk te creëren. Het logo fungeert als het kernsymbool van de identiteit, terwijl drukwerk de praktische toepassing ervan is op verschillende promotionele materialen. Het is belangrijk dat beide elementen consistent zijn om een professionele en herkenbare uitstraling te behouden.

Ontwerper of vormgever

De termen “grafisch ontwerper” en “grafisch vormgever” worden vaak door elkaar gebruikt en hebben veel overlap in hun vaardigheden en verantwoordelijkheden. Over het algemeen wordt echter aangenomen dat grafisch ontwerpers zich bezighouden met de creatie van visuele concepten en oplossingen voor communicatieproblemen, terwijl grafisch vormgevers zich meer richten op de uitvoering en implementatie van die concepten.

Ontwerper

Een grafisch ontwerper werkt aan het bedenken en ontwikkelen van creatieve visuele concepten voor communicatiemiddelen, zoals logo’s, verpakkingen, advertenties, brochures en websites. Ze houden zich bezig met het ontwikkelen van concepten, schetsen en prototypen, en werken nauw samen met de klant om hun behoeften te begrijpen en creatieve oplossingen te bieden.

Vormgever

Een grafisch vormgever daarentegen werkt aan het implementeren van de visuele concepten en ontwerpen die zijn ontwikkeld door de grafisch ontwerper. Ze zijn verantwoordelijk voor het kiezen van kleurenschema’s, typografie, lay-out en afbeeldingen om het ontwerp tot leven te brengen. Ze zijn vaak bedreven in ontwerptools zoals Adobe Illustrator en Photoshop, en hebben uitgebreide kennis van de technische aspecten van drukwerk en digitale media.

Kortom, terwijl de grafisch ontwerper zich richt op de creatieve conceptuele fase van het ontwerpproces, richt de grafisch vormgever zich op de uitvoering en implementatie van die concepten. Beide rollen zijn echter belangrijk en werken nauw samen om een effectieve en visueel aantrekkelijke communicatie te creëren.

Voor beide zaken ben je hier aan het juiste adres!

droodle-2
logo van RO ontwerpt communicatiemiddelen

Contact

Wil je een opdracht doorgeven, of heb je een vraag: stuur een e-mail naar info@ro-ontwerp.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Ben je nu op je telefoon en wil je gemakkelijk en snel contact opnemen? Klik op één van deze buttons en je wordt direct doorgelinkt.

  • Direct naar WhatsApp
  • info@ro-ontwerp.nl
  • Arnhem
  • BTW NL001398213B63
  • KvK 62171666