Deze website is onder constructie, daarom werken de links nog niet volledig en is de tekst incompleet.

logo ontwerp

website ontwerp

logo van RO ontwerpt communicatiemiddelen

Werkwijze

DTP

Desktoppublishing (DTP) verwijst naar het proces van het vormgeven en opmaken van digitale documenten om ze geschikt te maken voor publicatie of drukwerk. DTP-werk omvat het gebruik van grafisch ontwerpprogramma’s om tekst, afbeeldingen en andere elementen op een visueel aantrekkelijke manier te organiseren. Dit speelt een rol bij het creëren van diverse printmaterialen, zoals brochures, posters, tijdschriften etc. En zorgt ervoor dat ze professioneel en goed leesbaar zijn. DTP’ers combineren creativiteit met technische vaardigheden om visuele communicatie op een effectieve en esthetische manier vorm te geven.

Je zoekt ondersteuning voor je desktoppublishing (werkzaamheden zoals hierboven beschreven) of wil je dit uitbesteden? Neem gerust contact op om de zaken te bespreken.

Digitaal met Photoshop en Illustrator

Illustrator

De eerste schetsen voor een ontwerp beginnen bij mij op papier. Al snel zet ik dit in Illustrator. Illustrator is een vector-gebaseerd tekenprogramma waarmee je schaalbare grafische ontwerpen kunt maken, zoals logo’s, pictogrammen, infographics, en illustraties. Dit betekent dat je afbeeldingen kunt vergroten of verkleinen zonder kwaliteitsverlies.

Photoshop

Photoshop daarentegen is een beeldbewerkingsprogramma dat voornamelijk wordt gebruikt voor het bewerken van foto’s en andere afbeeldingen. Het biedt een breed scala aan tools voor het bewerken van afbeeldingen, zoals het wijzigen van de kleur, het aanpassen van de belichting, het retoucheren van foto’s en het creëren van complexe beeldcomposities.

Beide programma’s bieden een breed scala aan functies en mogelijkheden om digitale media te maken en te bewerken, en worden veel gebruikt door ontwerpers, kunstenaars en andere creatieve professionals.

Ontwerper of vormgever

De termen “grafisch ontwerper” en “grafisch vormgever” worden vaak door elkaar gebruikt en hebben veel overlap in hun vaardigheden en verantwoordelijkheden. Over het algemeen wordt echter aangenomen dat grafisch ontwerpers zich bezighouden met de creatie van visuele concepten en oplossingen voor communicatieproblemen, terwijl grafisch vormgevers zich meer richten op de uitvoering en implementatie van die concepten.

Ontwerper

Een grafisch ontwerper werkt aan het bedenken en ontwikkelen van creatieve visuele concepten voor communicatiemiddelen, zoals logo’s, verpakkingen, advertenties, brochures en websites. Ze houden zich bezig met het ontwikkelen van concepten, schetsen en prototypen, en werken nauw samen met de klant om hun behoeften te begrijpen en creatieve oplossingen te bieden.

Vormgever

Een grafisch vormgever daarentegen werkt aan het implementeren van de visuele concepten en ontwerpen die zijn ontwikkeld door de grafisch ontwerper. Ze zijn verantwoordelijk voor het kiezen van kleurenschema’s, typografie, lay-out en afbeeldingen om het ontwerp tot leven te brengen. Ze zijn vaak bedreven in ontwerptools zoals Adobe Illustrator en Photoshop, en hebben uitgebreide kennis van de technische aspecten van drukwerk en digitale media.

Kortom, terwijl de grafisch ontwerper zich richt op de creatieve conceptuele fase van het ontwerpproces, richt de grafisch vormgever zich op de uitvoering en implementatie van die concepten. Beide rollen zijn echter belangrijk en werken nauw samen om een effectieve en visueel aantrekkelijke communicatie te creëren.

Voor beide zaken ben je hier aan het juiste adres!

droodle-2
logo van RO ontwerpt communicatiemiddelen

Contact

Wil je een opdracht doorgeven, of heb je een vraag: stuur een e-mail naar info@ro-ontwerp.nl en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

Ben je nu op je telefoon en wil je gemakkelijk en snel contact opnemen? Klik op één van deze buttons en je wordt direct doorgelinkt.

  • Direct naar WhatsApp
  • info@ro-ontwerp.nl
  • Arnhem
  • BTW NL001398213B63
  • KvK 62171666